2014. szeptember 12., péntek

Ellenállók


Mivel ez egy háborús filmdráma, így szeretném rögtön az elején leszögezni, hogy a háborúval nagyon részletesen nem vagyok képben. Ezért nem tudom, hogy a filmben történtekben mi valós és mi nem. Én csupán a filmről írom le a véleményem, amit láttam.

1941-ben járunk, amikor a nácik lemészárolják a zsidókat, de három testvér sikeresen elmenekül és az erdőben keres menedéket. A fivérek szülei és szerettei meghalnak a nácik keze által, ezért bosszút esküsznek. Azonban rájönnek, hogy a zsidók megmentésével tudnak a legjobban bosszút állni a németeken. A film során egyre több zsidó csatlakozik hozzájuk az erdőben. Saját kis közösséget alakítanak ki és tábort építenek. Élelmet szereznek, dolgoznak és szórakoznak. A tábori teendőkből mindenki kiveszi a részét. A parancsok Tuvia Bielski(Daniel Craig) szemében mindenki egyen ragú. Ő törődik az emberekkel és próbálja életben tartani őket, míg testvérét Zust csak a náci ölés a bosszú érdekli és nem törődik a többi zsidóval inkább csak nyűgnek tartja őket.

A filmben van akció, így akiket a lövöldözés hoz igazán lázba azok is kapnak belőle egy kicsit, de alapjában véve a történet a zsidók életét mutatja be az erdőben a nácik elől menekülve. Ezen a ponton bukott meg a film egy picit. Nem sikerült úgy összehozni, ahogy szerették volna. Megvolt minden, ami egy közösségben előfordulhat. Árulás, szerelem. A tél beálltával az élelem szerzés gondjai, valamint a betegségek. Valahogy ezeket nem sikerült igazán egybe gyúrni, hogy működjön. Néhol túl sok volt az üres járat. Sajnos a több mint 2 órás játékidő rányomta a bélyegét a filmre. Egy picivel több mint másfél órában szerintem jobban működött volna a film. Nem érződik rajta, hogy nyújtva lenne. Egyszerűen csak nem sikerült végig fenntartani az érdeklődést. Ha már ragaszkodtak a több, mint 2 órához akkor még egy kicsivel több akció mehetett volna bele, mert azok csak emeltek a film színvonalán.

Összességében nem volt rossz film csak sokkal többet is ki lehetett volna belőle hozni és nem a színészeken múlott. A pontszámmal kicsit gondban vagyok. Sokat gondolkoztam rajta, hogy megadjam-e neki a hetet. Végül ez lett a vége...

Értékelés: 6,5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése